VPS gostovanje G-SERVER.COM Vs. konkurenčni produkti

VPS gostovanje G-SERVER.COM Vs. konkurenčni produkti Friday, February 10, 2017

V zadnjih letih smo priča porastu ponudnikov, ki ponujajo spletno in VPS gostovanje. Vendar na koncu vidimo, da večja ponudba še ne pomeni, da boste vedno prejeli kvalitetno storitev. Na prvi pogled so VPS gostovanja zelo podobna, saj ponujajo določeno količino procesorskih enot, spomina, diska in povezave v internet. Na žalost se tukaj vsa podrobnost konča, ker obstajajo ogromne razlike v performanci in zanesljivosti delovanja storitev. 

95% VPS strežnikov deluje na t.i KVM tehnologiji ali podobnih sistemih, ki ne ponujajo profesionalnega načina delovanja VPS strežnika. Pri KVM sistemih, ki temeljijo na LINUX osnovi so sistemi prav tako izolirani med seboj, vendar ne na način, ki zagotavljajo pravično razdelitev sistemskih sredstev fizičnega strežnika. Prav tako se ob fizični okvari strežnika sistemi ne postavijo v ON-LINE pozicijo in potrebujejo nekaj časa, da se virtualni sistemi restavrirajo na drug fizični strežnik. Dobra stran KVM sistemov je seveda cena, ki je nižja od prefesionalnih rešitev. 

Ko eden od uporabnikov zasede preveč sistemskih sredstev se vseeno zgodi, da drugi uporabniki to spremembo čutijo na hitrosti.

G-SERVER.COM VPS strežniki delujejo na principu visoke razpoložljivosti in delujejo v t.i pool-ih, ki se avtomatičn orazporejajo po t.i "cluster" strežnikih, ki delujejo avtonomno. Uporabniki lahko popolnoma izkoristijo svoj strežnik in ne vplivajo na porabo "sodedov". V kolikor sistem zazna preveliko porabo enega fizičnega strežnika določene VPS strežnike preseli na ostale manj zasedene. Uporabniki seliteve ne opazijo, saj se dogaja v ozadju in je povsem transparentna. 

G-SERVER.COM pričenja graditi tudi drugi kolokacijske center v Sloveniji, kar bo uporabnikom omogočalo, da v živo prestavljajo svoje strežnike med obema kolokacijama. Prav tako bomo ponudili nove možnosti upravljanja strežnikov in poskrbeli, da boste uporabniki dobili za svoj denar največ.

hvala za zaupanje,

Ekipa G-SERVER d.o.o.

<< Nazaj